Pravilno svetovanje je ključ v fazi ustvarjanja premoženja

Eden večjih problemov, ki ga osebno v trenutni situaciji vidim je nepoučenost ljudi. Saj sami vemo kolikokrat v življenju si rečemo: »Ah, ko bi pa to prej vedel, bi pa tudi jaz drugače ravnal!« Pasti je veliko, sploh če gre za ustvarjanje premoženja. Kolikokrat pa imamo možnost v življenju, da si ustvarimo premoženje?

Centrala za potrošnike EU ugotavlja, da se povečuje število pritožb. »Vlagatelji so bili napačno svetovani,« piše nemški Handelsblatt. Prihajamo v čas, ko bo volatilnost oz. nihanje na trgih večja kot kdajkoli prej. Največje pasti bodo pri vlagateljih tako ustrezna razpršitev, vztrajnost in seveda stroški. Postajamo previdnejši, strah nas je pred napačno odločitvijo. Strah nas prepričuje, da se trg morda nikoli več ne bo postavil na noge. Zgodovina nas pomirja, saj je od konca 2. svetovne vojne bilo že 11 resnejših borznih padcev. Vse panike na delniških trgih pa so se izkazale kot najboljši čas za investiranje. Pravilo pravi, da je potrebno investirati ko je druge strah.

Na razpolago imamo tako dve možnosti: ali bomo ostali na trgu sami ali pa bomo poiskali strokovno pomoč (kot to ponavadi storimo, če se nam pokvari avto ali če sami zbolimo). Dejstvo je, da nihče ni nezmotljiv in nihče ne more točno napovedati, kaj se bo v prihodnosti dogajalo. Strokovnjak nas lahko opozori na priložnosti, osebno pa dajem poudarek tudi rizikom. Smatram, da bomo v dobi grajenja premoženja veliko mirnejši, če bomo seznanjen z vsemi riziki in pastmi, ki me kot varčevalca lahko doletijo.
 
Ko se pogovarjam z bolj ali manj zaskrbljenimi ljudmi glede prihodnosti jih skušam pomiriti, saj sem prepričan, da je ta kriza izjemno velika priložnost. Seveda pa ne smemo zadržano sedeti križem rok. Za morebitne rešitve za vaše premoženjsko stanje, sem vam vedno na voljo.